Екскурзии

 

Логирај Се

Стоп за насилството

Стоп за Насилството

Корисни Линкови

 • Примена на ИКТ во образованието
 • Прашања за екстерно
 • Е-Дневник
 • Office 365
 • Матура
 • Општина Битола
 • Министерство за образование и наука
 • Биро за развој на образованието
 • Центар за стручно образование и обука
 • Центар за образование на возрасни

Во рамките на Програмата за реализација на екскурзиите се предвидуваат две еднодневни екскурзии (есенска и пролетна) кои ќе имаат воспитно-рекреативен карактер. И оваа година екскурзијата се изведува под мотото “Движи се да не заборавиш да одиш‘’. Организацијата на ваквите еднодневни екскурзии со воспитно рекреативен карактер ќе се реализираат во организација на наставниците по физичко воспитување и наставникот одговорен по екологија. Заради масовноста што понекогаш доведува до некои проблеми кои негативно се одразуваат и притоа се губи воспитниот карактер на екскурзиите заради што класните раководители се задолжуваат да посветат поголемо внимание за воспитната улога на екскурзијата. Сметаме дека ваквиот начин на организација ќе доведе до надминување на пројавените слабости од претходните години и учениците ќе се придржуваат на “мотото’’ дадено со екскурзијата. За таа цел беше нагласено дека класните раководители се обврзни да бидат заедно со своите ученици за целото време додека трае екскурзијата.

Стручните активи во своите програми за работа имаат планирано стручно-научни екскурзии со кои ќе се реализира посета на работни организации во локалната средина и надвор од општината, а со цел да можат да се запознаат со работата на организациите и технолошките процеси кои ги изучуваат во текот на нивното образование. (Програмата е дадена во прилог).

 • Оди кон албумот “Белград” во галеријата
 • Конкурс за I година 2017/2018

  РЕЗУЛТАТИ ОД ПРВ УПИСЕН РОК, ПРВО ПРИЈАВУВАЊЕ Електротехничар за компјутерска техника...

   

  ЕКОКАЛЕНДАР

  Чувај ја планетата Земја, таа ќе ти врати! Штеди вода и тоа е во мода! Капка вода-капка живот. Чист...

   

  Спортуваме и компјутерски се надоградуваме

  Со цел децата да се отргнат од работата пред компијутер и постајаното седење на мобилен...

   
  Државен натпревар „Лидер на струка 2016“

  Државен натпревар „Лидер на струка 2016“

  На 09.12.2016 година во СОТУ „Ѓорѓи Наумов“ – Битола се одржа Државниот натпревар „Лидер на...

   

  МАССУМ 2016

  ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2016 МАССУМ 22,23 Април, 2016   Скопје   Натпревар Ученик-натпреварувач Наставник-Ментор Маркетинг...

   
  Регионален натпревар: Млади претприемачи“

  Регионален натпревар: Млади претприемачи“

  На 27.02.2016 год. во организација на СОТУ„ Ѓорѓи Наумов “ , Битола и Меѓународниот славјански...

   

  Меѓуетничка интеграција

  Дисеминација на обуки за меѓуетничка интеграција во  СОТУ„Ѓорѓи Наумов“-Битола        Во...

   
  Работилници за фотографија на Манаки 2015

  Работилници за фотографија на Манаки 2015

  На 20 и 21 септември претставници од нашето училиште зедоа учество во работилници за фотографија,...

   

  НАТПРЕВАРИ 2014/2015

  Во табелата се дадени сите натпревари во кои учествувале учениците од СОТУ “Ѓорѓи Наумов”-Битола...

   

  Вонредни испити јуни

  Распоредот за вонредни испити за март може да го видите на следниот линк: Вонредни или директно...

   
   

  Анкета

  Дали Ви се допаѓа сајтот?

  • Одличен (66%, 193 Votes)
  • Добар (13%, 38 Votes)
  • Лош (13%, 37 Votes)
  • Можело и подобро (9%, 25 Votes)

  Вкупно гласачи: 293

  Loading ... Loading ...