International Competition in Green Innovation Excellence 2023

Од 04.09 до 07.09.2023 наши ученици го претставуваа училиштето, градот и државата на “Skopje International Competition”, односно на “International Competition in Green Innovation Excellence 2023” во друштво на други средношколци и студенти од Македонија, Финска, Австрија и Португалија. Натпреварот се одвиваше во просториите на Машински факултет, каде сите натпреварувачи беа поделени во мешани групи од различни држави и работеа на студија на случај од областа на екологијата. Честитки за тимот кој го освои првото место, каде беше и нашата ученичка Ева Ацевска од IV5 клас и со тоа доби можност напролет да оди во Грац-Австрија со своите колеги од тимот. Ништо полоши не беа и нашите ученици Христијан Захарчев од III6 и Михаил Наумовски од III5 клас кои одлично го претставија својот тим и нијанси одлучуваа тие да го освојат првото место.
Честитки до сите натпреварувач!!!