Одличен успех на нашите ученици на XL државни натпревари организирани од ЗЕМСУ

На 04 и 05 Мај 2023 година, се одржаа XL Државни натпревари на електротехничките, машинските и сообраќајните средни стручни училишта на Република Северна Македонија во Општински Електромашински Училиштен Центар „Св.Наум Охридски“ – Охрид.

Нашите ученици ги постигнаа следните резултати:

– Урим Џафери – Машински техничар – I место, ментори: Ташковски Ѓеорги, Адријана Поповски, Секулов Благој и Масларова Сузана
– Никола Најдовски – Техничар за индустриска мехатроника – II место, ментори: Колевска Александра, Котевски Стево и Петров Пеце
– Петар Николовски –  Електротехничар за електроника и телекомуникации – III место, ментори: Стојковиќ Душан, Чому Константин и Марија Колевска
– Христијан Николовски и Ева Ацевска – Трудови од електротехничка струка – III место, ментор: Ацевски Илче 
Одлични резултати покажаа и учениците Давид Бошевски – V место, Велјановски Андреј – VI место, Христијан Гацовски – IV место, Христијан Кочовски – VI место и Александар Трајковски.
 
Честитки до сите ученици и нивните ментори!