СОТУ ,,Ѓорѓи Наумов” во 10те финалисти за UPSHIFT-ДИГИТАЛНИ ЕКО РЕШЕНИЈА

Нашето училиште е во 10 финалисти на ПОВИКОТ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИ ЗА РАЗВОЈ НА ДИГИТАЛНИ EKO ИНОВАЦИ ВО ДЕЛОТ СО ВОДАТА, ВОЗДУХОТ, ЕНЕРГИЈАТА И/ИЛИ ПОЧВАТА. На повикот се пријавија учениците Христијан Николовски IV6, Михаил Наумовски II5, Марија Василевска IV4, Теодора Гиновска IV4 и Марко Силјановски IV6, кои на 19.04.2023 ќе учествуваат на работилница за дополнително развивање на идејата, а од 25.04 до 27.04.2023 година ќе го претставуваат нашето училиште во Хотел Дрим Струга, каде ќе се борат за првите 5 места кои носат награда. Голема благодарност и до Eва Ацевска III5, Јована Илиовска III6, Никола Петровски III6 и Михаела Ставревска III4, кои исто така учествуваа во подготовката на идејата, но на 25.04.2023 година заминуваат на шестдневна екскурзија низ Европа, па да им посакаме незаборавни моменти на екскурзијата, а на нашите финалисти да се претстават во најдобро светло и да им посакаме победа, иако за нас се победници со самиот пласман меѓу 10 најдобри училишта.