Бронза на XXX Македонска математичка олимпијада за учениците од средно образование

На 09.04.2023 година, во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје, со почеток од 10 часот, се одржа XXX Македонската математичка олимпијада за учениците од средно образование.
Честитки до нашиот ученик Христијан Захарчев кој се закити со бронзен медал и неговиот ментор Наташа Петровска.
Им посакуваме уште многу успеси!!!
Благодарност до Општина Битола која обезбеди превоз за сите ученици за регионалниот и државниот натпревар, како и за XXX Македонска математичка олимпијада.