LXVI Државен натпревар за учениците од средните училишта по Математика

На 01.04.2023 година се одржа LXVI Државен натпревар за учениците од средните училишта по Математика. Традиционално, домаќин на Државниот натпревар за учениците од средните училишта е Природно-математичкиот факултет и Институтот за математика.

Нашите ученици успешно го претставија нашето училиште.

Христијан Захарчев, II година – III место (ментор Наташа Петровска)

Христијан Николовски, IV година – учество (ментор Цана Наумовска)

Јован Најдановски, I година – Учество (ментор Роза Петровска)

Честитки до учениците и менторите и им посакуваме уште поголеми успеси во иднина!!!