XXXIV Државен натпревар по информатика

На 25.03.2023 со почеток во 10:00 часот на Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) се одржа XXXIV Државен натпревар по информатика.
Нашите ученици ги постигнаа следните резултати:

– Христијан Захарчев II год. (освоена II награда)
– Бобан Кузмановски II год. (освоена пофалба за успешно учество)
– Дарко Кочовски III год. (освоена пофалба за успешно учество)
– Петар Божиновски IV год. (освоена пофалба за успешно учество)
– Христијан Николовски IV год. (освоена пофалба за успешно учество)