Хуманитарна акција

Во рамките на програмата за ученички иницијативи, Ученичката заедница од СОТУ “Ѓорѓи Наумов” – Битола спроведува кампања “Заедно против гладот и сиромаштијата”.

За таа цел, во понеделник на 20.12 и вторник 21.12.2021 ќе се организира хуманитарна акција за донирање на прехрамбени и производи за лична хигиена за социјално загрозени семејства.
Сите ученици и вработени ќе можат да ги оставаат донациите во училишната библиотека.
Благодариме!