Крводарителска акција…

Денес во нашето училиште се реализираше пролетната крводарителска акција. Акцијата е во соработка со Општинската организација на Црвениот крст и Центарот за трансфузиона медицина – Битола.

Крводарителската акција беше повеќе од успешна. Драгоцената течност ја даруваа 22 ученици и 4 вработени, меѓу кои и директорот Владимир Роме.

Браво за сите нив, браво за хуманоста која ја покажаа на дело!