Регионален натпревар по математика

Во саботата на 8 февруари се одржа овогодинешниот регионален натпревар по математика за ученици од средното образование.

Домаќин на натпреварот беше Техничкиот факултет во Битола.

На натпреварот учествуваа шест ученици од нашето училиште и го постигнаа следниот успех:

Име и презиме клас ментор награда
Христијан Талевски I Цана Наумовска пофалница
Дарко Талевски I Цана Наумовска учество
Тамара Ѓелевска I Цана Наумовска III
Андреа Велевска I Цана Наумовска учество
Елена Атанасовска II Роза Петровска пофалница
Боби Софронијоски III Дајана Трајчевска учество

Им честитаме на наградените ученици и им пожелуваме многу успех на следните натпревари…