Техничко на CodeCup 2019…

На вчерашниот натпревар CodeCup 2019 кој се одржа во просториите на Факултетот за информатички и комуникациски технологии нашите претставници постигнаа одличен успех. Во конкуренцијата од тринаесет тимови, учениците од СОТУ „Ѓорѓи Наумов“ – Битола го постигнаа следниот успех:

Димитар Велјановски – второ место, Smartpad; ментор: Андреја Ралевски

Наиле Емини, Антонио Цветковски – трето место, награда Raspberry Pi 3B+; ментор: Јани Сервини

Елена Илиеска, Кристијан Целкоски – пофалница; ментор: Благица Богоевска

Им благодариме на учениците и нивните ментори за достојното претставување на нашето училиште.

Во продолжение прилогот преземен од Тера ТВ…

Честитки и многу успеси во иднина…