Пролетен турнир во шах

Овогодинешниот училишен турнир во шах „Април 2019“ се одржа на 18-ти и 19-ти април. На пролетниот турнир зедоа учество 32 ученици од  сите четири години.

            Сите ученици -учесници на турнирот покажаа голем интерес, трпеливост, мудрост и  знаење. Сепак од нив најдобри беа следните:

клас Презиме  име бодови место
IV-5 Сековски Ивица 8 I
I-5 Петревски Бранко 7 II
IV-6 Силјановски  Михаил 6,5 III
III-5 Џајков Филип 6,5 III
I-7 Зекмановски Мухамед 6,5 III

На победниците им честитаме и им посакуваме понатамошни успеси!