Општински натпревар по математика

Во саботата на 26.01.2019 година се одржа општинскиот натпревар по математика за ученици од средните училишта. Оваа година домаќин на натпреварот беше СОУ „Таки Даскало“ од Битола.

На натпреварот учествуваа ученици од нашето училиште и го постигнаа следниот успех:

Р. бр. Име и презиме Клас Ментор Награда
1. Стефанија Лазаревска I Роза Петровска учество
2. Бранко Петревски I Роза Петровска пофалница
3. Елена Атанасова I Роза Петровска II место
4. Боби Софронијоски II Дајана Трајчевска пофалница
5. Атанас Честојанов II Дајана Трајчевска пофалница
6. Ангел Насев III Лидија Стефановска пофалница
7. Петар Ралевски III Лидија Стефановска учество
8. Филип Џајков III Лидија Стефановска III место
9. Христијан Рахманов III Лидија Стефановска пофалница
10. Александар Петровски IV Цана Наумовска учество
11. Ангелевски Јове IV Цана Наумовска учество
12. Горан Галевски IV Цана Наумовска учество

Им честитаме и им посакуваме многу успех на регионалниот натпревар!