Мотивационо предавање за крводарување

Во понеделникот на о1.10.2018 година во нашето училиште се одржа Мотивационо предавање за крводарување. Предавањето го одржаа претставници на општинскиот Црвен крст.

Целта на предавањето е младите луѓе да ја согледаат важноста на дарувањето крв и спасувањето на човечки живот.

Во таа насока беше и денешната крводарителска акција која се одржа во нашето училиште и наиде на голем одзив кај нашите ученици.

Хуманоста на дело пред се…