Меѓународен математички натпревар Кенгур без граници 2018

На овогодинешниот меѓународен математички натпревар Кенгур без граници 2018 забележителен успех постигнаа и ученици од нашето училиште.

Резултатите се следни:

Прва година: ментор Дајана Трајчевска

Боби Софронијоски,   Прва награда 

Тамара Делева,             Втора награда                                                      

Атанас Честојанов ,     пофалница            

Втора година: ментор Лидија Стефановска

Божидар Ѓорѓиевски,  Втора награда 

Христијан Рахманов,   Втора награда

Мартин Торнески,       Трета награда

Давид Србиновски,     пофалница

Тимоти Јузевски,        пофалница

Ралевски Петар,          пофалница

Андреј Миленковски, пофалница           

Трета година: ментор Цана Наумовска  

Ивица Сековски ,        Трета награда

Кристијан Целковски, Трета награда

Ивона Китановска,       пофалница

Јован  Мицковски,        пофалница

Браво за учениците и нивните ментори!!!