Спортуваме и компјутерски се надоградуваме

 

Log In

Стоп за насилството

Стоп за Насилството

Оди до

 • Примена на ИКТ во образованието
 • Прашања за екстерно
 • Е-Дневник
 • Office 365
 • Матура
 • Општина Битола
 • Министерство за образование и наука
 • Биро за развој на образованието
 • Центар за стручно образование и обука
 • Центар за образование на возрасни

Со цел децата да се отргнат од работата пред компијутер и постајаното седење на мобилен телефон или таблет и повеќе да спортуваат, односно да внимаваат на здравиот начин на живот, денеска во СОТУ „Ѓорѓи Наумов“ – Битола се одржа едукативно предавање на тема „Спортуваме и компијутерски се надоградуваме“.

Една од темите која што беше опфатена на денешното предавање беше „Како влијае седењето врз нашиот живот“? Имајќи ги во предвид истражувањата кои покажуваат дека седењето и нездравиот начин на живот допринесуваат за зголемување на смртноста кај населението.

На предавањето учениците исто така имаа можност директно од спортисти да слушнат кој е бенефитот од спортот и дали е добро да се спортува.

Од СОТУ „Ѓорѓи Наумов“ – Битола најави дека и во иднина ќе реализираат голем број активности со цел да ги поттикнат за зголемување на физичката активност.

*Текстот и видеата се преземени од ТВ Мега Спортуваме и компјутерски се надоградуваме)

СПОРТУВАМЕ И КОМПЈУТЕРСКИ СЕ НАДОГРАДУВАМЕ 16.12.2016

СПОРТУВАМЕ И СЕ НАТПРЕВАРУВАМЕ ВО СРЕДНОШКОЛСКИ ДУХ 04.11.2016

16521923_10155884219749199_1221961696_n 16441360_10155884208449199_1124634102_n 16443349_10155884208459199_1470101119_n 16443379_10155884219679199_1178840298_n 16443657_10155884219504199_394890241_n 16466946_10155884208484199_1340003433_n 16467224_10155884219724199_373470137_n 16467243_10155884219774199_2110290526_n 16467287_10155884208454199_621507612_n 16469061_10155884219509199_1499020668_n 16507139_10155884219714199_1677855475_n 16507751_10155884208464199_602822078_n

 

Конкурс за I година 2017/2018

РЕЗУЛТАТИ ОД ПРВ УПИСЕН РОК, ПРВО ПРИЈАВУВАЊЕ Електротехничар за компјутерска техника...

 

ЕКОКАЛЕНДАР

Чувај ја планетата Земја, таа ќе ти врати! Штеди вода и тоа е во мода! Капка вода-капка живот. Чист...

 

Спортуваме и компјутерски се надоградуваме

Со цел децата да се отргнат од работата пред компијутер и постајаното седење на мобилен...

 
Државен натпревар „Лидер на струка 2016“

Државен натпревар „Лидер на струка 2016“

На 09.12.2016 година во СОТУ „Ѓорѓи Наумов“ – Битола се одржа Државниот натпревар „Лидер на...

 

МАССУМ 2016

ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2016 МАССУМ 22,23 Април, 2016   Скопје   Натпревар Ученик-натпреварувач Наставник-Ментор Маркетинг...

 
 

Анкета

Дали Ви се допаѓа сајтот?

 • Одличен (66%, 193 Votes)
 • Добар (13%, 38 Votes)
 • Лош (13%, 37 Votes)
 • Можело и подобро (9%, 25 Votes)

Вкупно гласачи: 293

Loading ... Loading ...