НАШИТЕ МАТУРАНТИ, ДЕЛ ОД ПРОЕКТОТ “ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ТЕБЕ”

На 15.05.2024 по 5-ти пат се одржава настанот “Технологија за Тебе” организиран од  Логинг Електроникс – Скопје (https://www.loging.mk/) и Факултетот за Електроника и Информатички Технологии (ФЕИТ) (https://feit.ukim.edu.mk/ ),  на кој традиционално зеде учество и нашето училиште претставувано од професорите Викторија Спасевска и Мартин Алексовски и учениците Михаил Јанакиевски IV-5, Никола Најдовски IV-9 и Даниела Шиниковска IV-9. Настанот беше исполнет со предавања, панел дискусии и работилници од областа на развојните микропроцесорски системи.

Во рамките на настанот се одржа и натпревар на тема  “Развојни Микропроцесорски Системи” на кој учествуваа и постигнаа солидни резултати нашите матуранти Михаил Јанакиевски  IV-5 и Никола Најдовски IV-9 под менторство на професорите Душан Стојковиќ, Александра Колевска и Марија Трајковска.

На учениците им посакуваме уште поголеми успеси во иднина.