LXVII-от државен натпревар по математика

Денес, на 30.03.2024 година, на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа LXVII-от државен натпревар по математика за учениците од средните училишта.

Нашиот ученик Христијан Захарчев од III-6 клас го освои второто место во трета година, единствен од стручно училиште во конкуренција со најдобрите од Природно-математичката гимназија, Јахја Кемал и други гимназии. Честитки за него и за неговата менторка Наташа Петровска!!!