Саем за вработување, практикантство и стипендии

 

Технички факултет Битола, како еден од клучните фактори за создавање на инженерски кадар во нашата држава, по втор пат организира Саем за вработување, практикантство и стипендии со цел да биде директна врска меѓу студентите и средношколците и фирмите од реалниот сектор, науката и стопанството, како и да ја промовира професијата инженер како една од најкреативните и најбараните професии на пазарот на трудот.

Традиционално, програмата на Саемот опфаќаше технички презентации и изложба на штандови на афирмирани компании, меѓу кои по втор пат се претстави и нашето училиште СОТУ „Ѓорѓи Наумов“ – Битола.

Благодарност до учениците Костадин Николовски, Христијан Захарчев, Ангела Алексиќ, Ева Ацевска и Михаил Наумовски, како и до нивниот професор Илче Ацевски за одличното претставување на нашето училиште.

Саемот за вработување, практиканство и стипендии се одржа на 27.03.2024 год. од 10-14h.